Bijeenkomsten

In deze bijeenkomst staat organiseren op basis van vertrouwen centraal. Wat betekent vertrouwen eigenlijk? Hoe geef je vertrouwen vorm? Wat gebeurt er als er geen managers meer zijn, maar mensen en teams zelf verantwoordelijk zijn voor organisatie en resultaten?

Met elkaar onderzoeken wij welke opbrengsten het organiseren op basis van vertrouwen kan realiseren en kijken we tevens naar de schaduwkanten van deze manier van werken.

Wendbaarheid lijkt het centrale thema binnen organisaties. Echter, de huidige structuren, afspraken en denkwijzen lijken juist averechts te werken bij het wenbaar organiseren. Waar vinden we met elkaar nieuwe ruimte om te komen tot wendbaarheid?

Hoe geven we hier vorm aan in een tijdperk waarin we ook steeds meer toezicht en transparantie eisen van organisaties. Welke rol speelt wendbaarheid bij CAO onderhandelingen, talentontwikkeling en performance beoordeling? Wendbaarheid is het thema voor de bijeenkomst in juni.

HRanalytics is het laatste onderwerp voor het HRlab in 2014. HRAnalytics wordt gezien als één van de belangrijkste ontwikkelgebieden voor het vakgebied HR. Wat is HRanalytics en hoe kan je HRanalytics gebruiken binnen organisaties?

Wat levert het op en hoe voorkom je dat HRanalytics verwordt tot een platgeslagen korte termijn meetinstrument en daarmee juist de wendbaarheid van organisaties verkleint in plaats van verbetert.

Go to top